Posted in: Karriär

Brottets bana – Karriär eller ett stort misstag?

För de allra flesta människor handlar det om att vara den som på ett eller annat sätt gör en karriär genom livet. För de flesta kommer detta då att handla om ett vanligt arbete, att starta ett företag eller att vara den som på något sätt lyckas i livet. Helt enkelt så är detta den rätta och moraliska vägen att gå. Här kommer det då, enligt många, vara så att det finns en annan karriär. Faktum är att detta många gånger i nyheterna du hör också benämns som en karriär. Det handlar då om brottets bana, vilket tyvärr är något som många människor av olika anledningar ger sig in på. Här kan det handla om att vara den som har växt upp i fel kretsar, eller att dessa människor helt enkelt ser det hela som ett passande arbete.

Nu kommer det väl aldrig att vara så att en människa med den rätta livsåskådningen kommer att kunna se brott som ett arbete. Frågan är också om det inte felaktig fått benämningen karriär. Du har ju säkert hört eller läst om en persons karriär inom brottets bana. Vad tusan är det? Är detta något som på ett synbart positivt sätt ska lyftas upp till att vara något du kan göra karriär inom? Vad ger detta för signaler till unga människor där föräldrarna försöker säga att utbildning leder till ett bra arbete med fast inkomst? Jo, det ger signalerna om att du har ett alternativ. Här kan du helt enkelt välja att skita i dina studier och vara den som tar del av det som i samhället kallas för snabba pengar. Detta kommer dock alltid att vara ett stort misstag.

Kan du lägga en karriär inom brott till din meritlista

Med denna överskrift kommer du genast in på ett mycket varierande område. När det gäller dig som med mycket tur klarat dig igenom din brottsliga bana utan att åka fast, så kan det vara så att du vill sluta av en eller flera anledningar. Först och främst är detta inte lätt då du har sånt som kallas för åtaganden och lojalitet till de du varit verksam tillsammans med. Om du nu kan bortse från detta, så kommer du i det verkliga liv du vill starta aldrig att ha någon nytta av det du tidigare gjort i livet. Brott kan inte läggas till en meritlista, och du kommer helt enkelt att få vara tyst om detta resten av ditt liv. Detta betyder helt enkelt att ditt livs museum skulle bli mycket tyst, mörkt och innehållslöst.

Skydda dina barn mot en dålig karriär

Som du säkert redan har förstått så kommer ett liv i brottets bana enbart att leda till problem. Förr eller senare åker nästan alla fast. Detta är då något som du absolut inte vill ska hända dina barn. I det fallet är det viktigt att du hela tiden deltar i deras liv, och är delaktig i vad de gör. Här räcker det inte längre med att vara den som talar om hur det var förr. Idag måste du vara den som motiverar och informerar på ett modernt sätt som de kan interagera med och förstå. Det handlar alltså om att vara den som under livets gång hela tiden uppdaterar sig om vad som händer, och hur saker och ting förändras i din omgivning.