Posted in: Familjen

Att få tillskott till familjen

Något som de flesta människor som väljer att leva tillsammans längtar efter är ett tillskott i familjen. I det fallet talas det då om ett barn. Detta är något som i dagens moderna värld också blivit utraderat över könsgränserna. Idag lever människor tillsammans som man och kvinna, man och man eller kvinna och kvinna. Nästan alla dessa kommer att ha något gemensamt. De längtar oftast efter att få ett litet barn att ta hand om. Nu kommer du då genast in på de moraliska aspekterna gällande detta. Här finns det då de som lever med den traditionella och enligt religionen rätta kombinationen av man och kvinna för att kunna uppfostra ett barn på rätt sätt. Vad säger din tro om detta och vad är det för tankar du bär med dig rörande denna heta potatis?

Det finns faktiskt de som skiljer sig

Även om du nu lever i tron om att ett barn ska få leva i en miljö med sin biologiska mamma och pappa, så kommer ju inte alls detta att vara det som är sanningen i många fall. Här finns det de som efter att de fått barn upptäcker att de inte passar ihop. Ja, då skiljer sig dessa människor. Ibland blir det då så att barnet för leva med en förälder, eller så slussas de mellan sin mamma och pappa varje vecka eller var 14:e dag. Är det då inte bättre att de skulle kunna ha två mammor istället, eller kanske två pappor? Här kommer det ju kanske ändå bli så att ett barn får leva med mamma och mormor, eller med pappa och farfar. Vad blir det då för skillnad gällande könsrollerna? De flesta kommer förmodligen svara att det helt plötsligt inte var någon skillnad alls.

Vad är det viktigaste för ett barn?

När du rotar runt i dina kunskaper där allt det som du vet och fått lära dig ligger, så kommer du snabbt fram till vad det är som är det viktigaste för ett barn. Det är naturligtvis att få växa upp i en kärleksfull miljö där de kan känna sig trygga. Här ska de ha människor omkring sig som verkligen tar sig tid för dem och lär dem allt det de behöver för att utvecklas som enskilda individer. När du har det klart för dig, ser du snabbt att detta inte alls beror på om de har en pappa och en mamma. Det spelar helt enkelt ingen roll hur familjekonstellationen ser ut. Att vara den som skaffar eller tar ansvar för ett barn, handlar om att du tar fram de kunskaper som finns i ditt livs museum och gör något vackert av dem.